• שני ריף פרופסורסקי

עוגיות שיבולת שועל ללא שמן

עודכן ב: 18 אפר 2019



המתכון הזה הוכן לבקשתה של מטופלת הנמצאת בתהליך ניקוי כבד וכיס מרה, שמצליחה יפה מאוד לאכול ארוחות בריאות וטבעוניות המתאימות לצרכיה, אבל "נופלת" בעניין המתוקים בין הארוחות ולא עומדת בפיתויים של עוגיות שמגישים בעבודה. הוא מומתק אך ורק בתמרים עם טיפונת דבש-חרובים, ואין בו שום תוספת שומנית.

הגיע הזמן שגם משלוחי המנות יהיו משהו שנוכל לתת ולקבל בלב שלם.

כוס תמרים רכים חצויים (כ-10 מג'הול גדולים)

מים רותחים לכדי כיסוי

2 כוסות שיבולת שועל עבה

קורט קינמון

קורט ציפורן

קליפת לימון מגוררת דק

1-2 כפות דבש חרובים

מיץ מחצי תפוז

משרים את התמרים מס' דקות במים רותחים וטוחנים בבלנדר.

מוסיפים את הקינמון, הציפורן וקליפת הלימון. מערבבים היטב.

מוסיפים בהדרגה את שבולת השועל, המיץ ודבש החרובים. מערבבים עד לקבלת עיסה אחידה ונוחה לעיבוד.

במידת הצורך מוסיפים עוד נוזלים או עוד שיבולת שועל.

יוצרים עיגולים ומניחים על תבנית מרופדת בדף אפייה.

אופים בחום בינוני כעשר דקות ומשאירים עוד כחמש דקות בתנור החם.

יותר זמן בתנור - מרקם יותר פריך, פחות זמן בתנור - מרקם יותר רך.

מצננים לפני ההגשה.

בתאבון


(מתוך "בריאה")

#מתכוןלחג #עוגיות #ניקוי #תזונה #דיאטה #אבנימרה #אביב

© 2013 by Chen Profesorsky.
Proudly created with 
Wix.com

0
  • image003.gif
  • b-facebook
  • Pinterest Black Round
  • LinkedIn Black Round
  • Twitter Round