top of page

המחיר המהיר של הסוכר

עודכן: 1 ביולי 2019



מתוקה בדבש

לקראת ראש השנה הבא עלינו לטובה, שאלתי את עצמי איך אפשר להפחית מעט את הסכנות ממאכלי החג...

בסה"כ אפשר לצאת עם ארוחת חג בריאה למי שרוצה, ועדיין - אם שומרים על מסורות החג אז לפחות דוגמא אחת דורשת חשיבה – תפוח בדבש. התפוח, כמובן, בריא. הדבש המסחרי הנפוץ – ממש לא. אפשר כמובן להשיג דבש איכותי, אורגני וכזה שנרדה בצורה בריאה (ללא BeGo העשן הכימי וללא חום) ואז הוא יהיה יותר מזין. עדיין, בסוף היום מדובר בסוכרים זמינים. חלופה מוצלחת אבל שונה משהו בטעם הוא לטבול בלתת. ללתת יש מרקם דומה לדבש והוא מופק מהתססת אורז או שעורה. מדובר בסוכרים מורכבים ולא בחד או דו סוכר ולכן במוצר בריא בהרבה. אפילו לסוכרתיים!

למי ששואל "מה כל כך נורא בסוכרים זמינים?" הוספתי את המאמרון הבא:

------------------------------------------------------------------------------------------------------

כולם יודעים שאכילה מופרזת של סוכרים עלולה להביא לסוכרת. מה שרוב האנשים עדיין לא מבינים זה שהרבה לפני הסוכרת תופיע תופעה אחרת, פחות קטלנית אך לא פחות אלימה – היפוגליקמיה תפקודית. נפילות סוכר.

אז מה כל כך נורא בנפילות סוכר?

כשהסוכר בדם יורד, בשלב ראשון מתעורר בנו רעב, בשלב הבא אי שקט ועצבנות ובמקרי קיצון חולשות ועירעור כללי.

נפילות שכאלה מקצינות את המתח בחיינו ומהוות לעתים גורם המתח הראשי.

אם זה לא מספיק, עקב שיבושים הורמונליים שונים, נפילות סוכר מעודדות גם ביטויי אלרגיה ובכך מורידות עוד את איכות החיים שלנו.

בכדי להקצין את המצב, מתח עלול להפיל את הסוכר ולהקצין מצוקה אלרגנית ואלרגיות יודעות להקצין נפילות סוכר ומתח... מדובר במשולש אלים שהקודקוד שהכי קל לנו לייצב ובכך לשפר את כל התמונה זה נפילות הסוכר.

חשוב לי להדגיש שאינני מדבר כעת על נפילות סוכר על רקע צריכת אינסולין אצל סוכרתיים – זה כבר סיפור אחר לפעם אחרת. מדובר בנפילות סוכר על רקע אורח חיים לא בריא – במיוחד בתחום התזונה. בעיקר על רקע צריכת פחמימות מזוקקות כמו לחם או אורז לבנים, סוכרים זמינים (סוכר לבן בוודאי אך גם סוכר חום, דבש, סילאן תמרים ודבש חרובים, מייפל ושאר הממתיקים החד או דו סוכריים)

איך יודעים אם סובלים מנפילות סוכר כתופעה משמעותית?

* כשדוחים ארוחות מרגישים רע (חוסר שקט, עצבנות, רעב, רעד בשרירים, ירידה חדה בריכוז ו/או החמרה של תסמינים קיימים אחרים)

* התעוררויות באמצע הלילה עם רעב (נכון גם לתינוקות שכבר למדו לישון לילה שלם ופתאום מתעוררים רעבים)

* אכילה של סוכרים מזוקקים או פחמימות לבנות גוררת תגובות לא נעימות.

מה עושים כדי לפתור בעיה זו?

* מורידים מתח (קוראים את הספר שלי "ללמוד שלווה בשעה" למשל 😊 )

* מטפלים באופן טבעי באלרגיות אם יש

* משנים את התזונה באופן שאפרט להלן

תזונה להיפוקליגמיה תפקודית

אם תקפידו על מספר כללים פשוטים תוכלו לצאת מסחרור נפילות הסוכר די במהרה ולהתייצב היטב תוך כשלושה חודשים. אם תקפידו על תזונה סבירה אחרי-כן תחסכו נפילה חוזרת.


תפוח בלתת

1. איכלו רק פחמימות מלאות. הימנעו באופן גורף מדגנים לבנים (אורז לבן, קמח לבן ומוצריו), דברי מתיקה רגילים, ושלל הממתיקים הנפוצים (סוכר לבן וגם חום, מייפל, סילאן, דבש חרובים)

2. המתיקו בשלב ראשון רק עם סטיביה או לתת

3. איכלו 5 ארוחות קטנות, איכותיות ופזורות על פני היום בכדי לספק לגוף פחמימות איכותיות בכדי שקל יהיה לו להתייצב


אחרי מספר חודשים, כשהתחושה התייצבה ונהייתה רגועה, אפשר לשחרר מעט את החגורה וההקפדה (לרדת לשלוש ארוחות ביום אם זה לא בטבע שלכם חמש, להרשות לעצמכם מעט מתיקה גם פחות מייצבת (סילאן, דבש חרובים לא ממותק, מייפל אמיתי למשל) אך עדיין מומלץ לוותר על פחמימות לבנות בשגרה בכדי לא לחזור וליפול.

שנה טובה ומתוקה!

חן


37 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול
bottom of page